Pojďte si s námi připomenout tradici, která se každoročně slaví 11. listopadu, v den, kdy má svátek sv. Martin. U nás se slaví tento den jako počátek zimy – Martin přijíždí na bílém koni, peče se svatomartinská husa a podává se nové, svatomartinské víno.

Co vůbec praví legenda o sv. Martinovi a proč k tomuto dni patří pečená husa?

„Legenda říká, že svatý Martin při své skromnosti nechtěl přijmout hodnost biskupa v Tours a schoval se před vyslanci, kteří mu zprávu o zvolení nesli, do husince mezi hejno hus. Ty jej však svým silným kejháním prozradily. Jiná verze však zase praví, že husy Martina při kázání tak rušily svým kejháním, že je za to odsoudil, aby v den jeho památky pykaly za svoje provinění na pekáči“.

 

Protože my v YDYKSEB ctíme tradice, připravili jsme si pro vás svatomartinské menu:

Předkrm:

80 g Domácí paštika z husích jater v česnekovém a kmínovém košíčku

48 Kč

Polévka:

0,25 l Sváteční kaldoun s domácími nudlemi a játrovými knedlíčky

48 Kč

Hlavní chod:

¼ Pečená husa s žemlovou nádivkou, variace hlávkového a červeného zelí, bramborový a špekový knedlík

225 Kč

Dezert:

Domácí švestkový koláč s makovou mřížkou

55 Kč

Zvýhodněná cena při objednávce celého svatomartinského menu – 330 Kč!!!

 

V případě zájmu, na objednání, vám můžeme připravit celou husu.

Rezervace přijímáme na tel. čísle: +420 703 353 461